СП: Отримати другий транш кредиту МВФ можливо лише через внесення змін до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Отримати другий транш кредиту МВФ можливо лише через внесення змін до бюджету

Казна та Політика
876
В Секретаріаті президента заявляють, що отримати другий транш кредиту МВФ можливо лише через внесення змін до бюджету та попереднього узгодження цих змін з місією МВФ. Про це на брифінгу повідомив керівник соціально-економічної служби Секретаріату президента Роман Жуковський.
Він додав, що сьогодні з української сторони порушуються умови Меморандуму з МВФ, в частині вимог до держбюджету України. Він додав, що міністр фінансів фактично сьогодні усунений від прийняття рішень в стосунках з МВФ. За його словами, представники МВФ чекають "сигналу" з нашої сторони, який полягає в зміні держбюджету і узгодження цих змін з МВФ. Лише за цієї умови можна говорити про надання другого траншу кредиту.
Він констатує, що уряд не хоче йти на зустріч по зміні бюджету. Він заявив, що в разі, якщо Україна не отримає другий транш, то це вкрай негативно вплине як на отримання нових кредитів від закордонних фінансових інституцій, так і на обслуговування вже отриманих кредитів. Також це продемонструє, що Україна не здатна до ефективних кроків по виходу з економічної кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас