Курс євро до долара майже не міняється чекаючи затвердження антикризових планів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро до долара майже не міняється чекаючи затвердження антикризових планів у США

Валюта
1001
Курс єдиної європейської валюти до долара США в четвер коливається близько рівня закриття минулого дня чекаючи затвердження плану стимулювання економіки та програми допомоги фінансовому сектору в США, повідомляє агентство Bloomberg.
Долар дешевшає до ієни на побоюваннях, що програма підтримки фінсектору, оприлюднена міністром фінансів США Тімоті Гайтнером, виявиться неадекватною і не зможе відновити нормальні обсяги кредитування.
Зниженню курсу долара будуть сприяти очікування слабкої статистики про обсяг роздрібних продажів у січні і числі громадян, які вперше звернулися по допомогу у зв'язку з безробіттям минулого тижня, відзначають експерти.
Євро на 9:18 мск у четвер коштував $1,2907 проти $1,2906 ввечері попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Вартість долара до ієни становила на 9:18 мск у четвер 90,07 ієни в порівнянні з 90,40 ієни ввечері в Нью-Йорку в середу. Курс японської валюти до євро піднявся до 116,27 ієни проти 116,66 ієни на закриття попередньої сесії.
"Останній план допомоги фінансовій системі містить украй мало подробиць, що викликає питання про його ефективність. Подібні настрої позитивно позначаються на курсі більш надійних валют, таких як ієна", - вважає валютний аналітик Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Масасі Хасімото.
Т.Гайтнер захищав свою стратегію допомоги фінсектору в бюджетному комітеті Сенату в середу.
"Я повністю розумію бажання довідатися деталі та одержати зобов'язання, - заявив він. - Однак ми збираємося зробити це з обережністю, після ретельних консультацій, щоб не опинитися знову в такій ситуації, коли необхідно буде швидко відмовлятися від обраної стратегії і міняти розв'язки".
Роздрібні продажі в США знизилися в січні на 0,8% після падіння на 2,7% у попередньому місяці, прогнозують опитані агентством Bloomberg аналітики. Продажі без урахування автомобілів, як очікується, поменшали в перший місяць року на 0,4%.
Міністерство торгівлі США опублікує офіційні дані о 16:30 МСК.
У цей ж час міністерство праці оприлюднить відомості по ринку праці.
Число заявок на допомогу у зв'язку з безробіттям у США, як прогнозується, скоротилося минулого тижня на 16 тис. - до 610 тис. Кількість людей, які продовжують одержувати допомогу, збільшилася за тиждень до 1 лютого до 4,8 млн чоловік з 4,788 млн тижнем раніше.
"Звітність покаже збереження слабості ринку зайнятості в лютому. Цей фактор позитивно вплине на зростання євро до долара", - відзначив глава азіатських досліджень Rabobank International у Гонконзі Ян Ламбрегтс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас