Конгрес і Білий дім дійшли згоди щодо плану підтримки економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес і Білий дім дійшли згоди щодо плану підтримки економіки США

Казна та Політика
508
Дві палати Конгресу США та Білий дім досягли в середу ввечері угоди щодо програми стимулювання американської економіки, яка відкриває дорогу до прийняття законопроекту до кінця поточного тижня.
Сенат і Палата представників прийняли два різних варіанти плану, і в ході вівторка-середи сторонам удалося погодити компромісний варіант - в обсязі $789 млрд. Демократи погодилися на зменшення загального обсягу програми, щоб одержати підтримку декількох помірних республіканців-сенаторів.
Очікується, що Палата представників проведе голосування з нового варіанту законопроекту в п'ятницю, у той же день своє рішення винесе Сенат, що дасть можливість президентові Бараку Обамі підписати закон до понеділка.
"Я вдячний за проходження (законопроекту) у надзвичайному порядку, як цього вимагає момент", - говориться в розповсюдженій в середу заяві Обами.
Програма передбачає скорочення податків на $282 млрд, із цієї суми приблизно половина доводиться на приватних осіб, половина - на приватний бізнес. Інша частина плану - це витрати на збільшення допомога з безробіття, асигнування на інфраструктуру, освіті, телекомунікації, енергетику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас