Ієна дорожчає до долара і євро, інвестори не вірять у порятунок економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна дорожчає до долара і євро, інвестори не вірять у порятунок економіки США

Валюта
1024
Курсі ієни в четвер 12 лютого підвищується стосовно долара і євро на тлі розпродажів на ринку акцій - інвестори настроєні досить скептично відносно успішності програми з порятунку американської економіки від рецесії.
На думку учасників торгів, главі американського фінансового відомства Тімоті Гейтнеру не вдасться пожвавити банківський сектор, у зв'язку із цим збільшується привабливість японської валюти як захисту коштів. На цьому тлі за один долар сьогодні пропонують 90,01 ієни, а не 90,40 ієни як учора ввечері в Нью-Йорку. Євро сьогодні подешевів з 116,66 ієни до 116,06 ієни.
Євро слабшає стосовно ієни вже третій день поспіль. Сьогодні на торговельних площадках циркулюють чутки про те, що промислове виробництво в країнах блоку єдиної валюти могло впасти до найнижчої позначки за останні 23 року. Таким чином, ЄЦБ може одержати всі підстави для перспективного зниження дисконтної ставки, що негативним чином позначиться на курсі євро. Євро дешевшає й до долара - з $1,2906 за євро до $1,2893 за євро.
Долар у свою чергу втрачає до ієни напередодні публікації макроекономічної статистики - сьогодні будуть оприлюднені дані про зміну числа первісних вимог виплат допомога з безробіття, як очікується, цей показник відзначився значним ростом.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас