Юрій Лужков пропонує на час кризи відібрати бізнес в олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрій Лужков пропонує на час кризи відібрати бізнес в олігархів

Казна та Політика
709
Мер Москви Юрій Лужков виступив на розширеній політраді Московського відділення "Єдиної Росії". На порядку денному значилося обговорення соціально-економічної ситуації в Москві і робота міської партійної організації в умовах фінансово-економічної кризи, що поглиблюється.
Мер російської столиці не став зупинятися на економічній ситуації в місті. Тим більше що в проекті резолюції єдинороси вже записали, що "на низці підприємств міста мають місце факти незаконних звільнень працівників, затримок виплати заробітної плати, одностороннього перегляду адміністрацією колективних договорів, скорочення соціального пакета. Відбувається зростання цін на продовольство, споживчі товари, тарифів у ЖКГ, невмотивоване підвищення ставок по банківських кредитах". А керівник департаменту економічної політики та розвитку Москви Марина Оглобліна повідомила, що 25 підприємств у місті мають борги із заробітної плати.
Юрія Лужкова більшою мірою цікавили першопричини кризи і стратегічні дії, які, на його думку, повинен почати уряд.
Насамперед він зазначив, що в кризі винна Америка, яка в Марксовій схемі "гроші-товар-гроші" замінила товар "папірцями", якими і "наводнила увесь світ". І відзначив, що в Росії ніяких передумов для кризи не було і немає: накопичені величезні золотовалютні резерви, стабілізаційний фонд і т.д.
"Хто ж винен у тому, що наша країна усе більше утягується в кризову ситуацію? - сам собі поставив запитання мер і сам же собі відповів: - Держава в 90-і роки, яка допустила роздачу природних ресурсів тим, хто виявився не в змозі розбудовувати ці галузі". Пан Лужков накинувся на бізнес, який "набрав у закордонних банках 570 млрд доларів", щоб "купувати футбольні команди і яхти", і тепер держава змушена робити все, щоб "не допустити банкрутства стратегічних галузей, які забезпечують суверенітет країни".
Більше того, Юрій Лужков перейшов на особистості, назвавши серед таких "алюмінієву галузь, Ходорковського, Абрамовича, "Норильський нікель"". "Держава повинна відібрати цей бізнес, але не для того, щоб формувати держкапіталізм, а щоб виставити на ринок, коли закінчиться кризова ситуація", - зробив висновок мер.
Не залишилася без уваги пана Лужкова і ситуація на валютному ринку. "Хочу всіх застерегти: долар упаде, - заявив мер Москви. - Він вважається стабільною валютою, постійним орієнтиром, за яким ідуть розрахунки. Це небезпечна омана".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас