Банк Англії: Інфляція у Великобританії протягом двох років досягне 0,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: Інфляція у Великобританії протягом двох років досягне 0,5%

Казна та Політика
202
Інфляція у Великобританії протягом двох років досягне 0,5%, оскільки економіка швидко скорочуватиметься в 2009 р., відкриваючи шлях для подальшого скорочення ключової ставки, показав новий прогноз Банку Англії.
У щоквартальній доповіді Центробанк передбачає, що інфляція опуститься набагато нижче за цільовий рівень в 2% протягом наступних трьох років, якщо вона слідуватиме кривій ринковій прибутковості.
Це має відзначає, що рівень інфляції впаде до 0,7% в третьому кварталі і підніметься до 2% тільки до кінця наступного року. ВВП, як очікується, скорочуватиметься більшу частину року, перш ніж відновитися до кінця року.
Доповідь, ймовірно, збільшить надії на те, що Банк Англії скоротить ключову ставку ще раз в наступному місяці. У лютому банк знизив ставку на 50 базисних пунктів до рекордного мінімуму в 1%.
Центробанк також обговорив ефективність грошово-кредитної політики, оскільки ставка знизилася до дуже низького рівня, і відзначив, що останнє її скорочення, ймовірно, зробило незначний вплив.
Банк повідомив, що йому надані способи збільшення грошової маси, з тим щоб підвищити попит, але сказав, що поки існують сумніву в надійності цих каналів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас