Держдума Росії збільшує податкові пільги для сільського господарства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума Росії збільшує податкові пільги для сільського господарства

Аграрний ринок
145
Держдума РФ прийняла в першому читанні законопроект, що розширює список фіскальних пільг у сільському господарстві. Документ пропонує юридично звільнити від сплати податку на доходи фізичних осіб ту частину зарплати працівників, яку вони одержують від сільгосппідприємств у натуральній формі або у вигляді власної продукції.
Автори документа відзначають, що в більшості підприємств галузі зарплату видають не тільки в грошовій, але й "у натуральній формі у вигляді кормів, молодняку сільськогосподарських тварин, надання працівникам різного роду послуг з обробки присадибних ділянок, заготівлі і доставки дров та інших видів палива, а також надання харчування в період сезонних польових робіт".
За даними законодавців, для понад половини людей, що працюють у сільському господарстві, грошова складова в їхній місячній оплаті праці не перевищує 4 тис. рублів на місяць.
При цьому в більшості випадків, одержуючи натуральну оплату і користуючись послугами сільгоспорганізацій, працівники фактично не платять прибуткового податку із цієї частини одержуваного ними доходу, визнають депутати. Набрання чинності законом передбачається з 1 січня 2009 року.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас