ЦБ Нігерії обмежив валютні операції між комерційними банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Нігерії обмежив валютні операції між комерційними банками

Валюта
211
Торги з використанням нігерійської валюти найра практично зупинені після того як Центральний банк Нігерії тимчасово наклав обмеження на валютні операції між комерційними банками усередині країни. Про це повідомляє bloomberg.com з посиланням на Улома Іхуквемере, трейдера розташованого в Лагосі Access Bank.
"Усі валютні операції повинні проходити в інтересах клієнтів, усі міжбанківські операції у валюті заборонені", - говориться в офіційній заяві ЦБ Нігерії.
Банкам заборонено продавати іноземну валюту за курсом, що відрізняється від офіційно встановленого, більш ніж на 1%. Усю нереалізовану своїм клієнтам валюту пропонується продавати Центральному банку протягом п'яти днів. ЦБ також заявив, що має намір утримувати курс найри в коридорі плюс-мінус 3% від поточного курсу.
"Ці заходи закрили міжбанківський ринок. Ніхто сьогодні не торгує", - говорить Іхуквемере.
Падіння цін на нафту і рішення про скорочення квот на її видобуток країнами ОПЕК привели до різкого скорочення експортного виторгу Нігерії. Курс національної валюти, найри, за останні два місяці впав більш ніж на 20%. У вівторок він склав 149,1 найри за долар США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас