Куліков: Кількість проблемних банків в Україні зростатиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куліков: Кількість проблемних банків в Україні зростатиме

2039
Кількість проблемних банків в Україні зростатиме. Таку думку висловив народний депутат з групи "Народна самооборона" Кирило Куліков.
При цьому він відзначив, що Національний банк повинен був раніше не просто давати рефінансування банкам, але і вводити тимчасову адміністрацію в проблемні фінустанови. "Наприклад, раніше ми доводили, що в банк "Надра" необхідно терміново вводити тимчасову адміністрацію, на що нам відповідали, що цього робити не можна тому як це викличе паніку на ринку. Сьогодні НБУ сам наполягає на введенні тимчасової адміністрації в "Надра", але це вже мало чим допоможе. Фактично дали місяць на розграбування банку", - сказав він.
У той же час К.Куліков вважає, що багато вітчизняних банків припускаються в своїй діяльності серйозних фінансових порушень, які повинні бути не адміністративно, а кримінально караними.
Говорячи про проблеми стабільності вітчизняної валюти, нардеп підкреслив, що нинішня політика НБУ є абсолютно незрозумілою. "На сьогоднішній день основна функція діяльності НБУ з підтримки курсу національної грошової одиниці не виконана і дане керівництво не викликає ні у кого довіри. Тому курс валюти постійно коливатиметься поки у нас не прийде нове правління НБУ, яке не дасть країні чіткі сигнали, як працюватиме регулятор", - вважає він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас