НБУ, Держфінпослуг і УФС створять координаційну групу для вирішення проблем фінансових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ, Держфінпослуг і УФС створять координаційну групу для вирішення проблем фінансових ринків

Казна та Політика
357
Національний банк України (НБУ), Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) і Українська федерація страхування (УФС) створять координаційну групу для вирішення проблем фінансових ринків, повідомляється в прес-релізі УФС.
Прес-служба уточнює, що група буде створена за підсумками зустрічі, що відбулася за дорученням президента України в НБУ 7 лютого. У ній взяли участь виконавчий директор - директор дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ Олександр Киреєв, голова Держфінпослуг Валерій Альошин, член цієї комісії - директор департаменту державного регулювання та розвитку ринків фінансових послуг Ігор Приянчук, керівник Головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський, директор Центру наукових досліджень Нацбанку Володимир Міщенко, президент УФС Олександр Завада і член президії УФС Ігор Гордієнко.
На зустрічі обговорювалися актуальні проблеми взаємодії банківського та страхового ринків в умовах кризи, зокрема, повернення депозитів (у тому числі проблемними банками), особливості рефінансування банків з метою підтримки їх ліквідності, дотримання інтересів вкладників при складанні страховиками депозитних договорів, а також принципи співробітництва банків і страхових компаній.
Як відзначали учасники зустрічі, розміщені в банках депозити страховиків є коштами страхових резервів і призначені для виплат страхового відшкодування страхувальникам і вигодонабувачам, у тому числі самим банкам і їх клієнтам, у зв'язку із чим захист страхувальників повинен бути рівноправно забезпечений поряд з іншими кредиторами.
Учасники зустрічі зійшлися в думці про те, що, враховуючи взаємозалежність банківського, страхового та інших фінансових ринків, проблеми цих ринків повинні вирішуватися на рівноправних умовах і шляхом конструктивного діалогу для пошуку ймовірних компромісів.
Пропозиції будуть розглянуті на спеціальній нараді за участі всіх зацікавлених сторін 13-14 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас