Експерти: Ціни на золото в середньостроковій перспективі підвищуватимуться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ціни на золото в середньостроковій перспективі підвищуватимуться

Банківські метали
795
Ціни на золото в середньостроковій перспективі підвищуватимуться, проте в короткостроковій можлива їх корекція до 700-750 дол. за трійську унцію. Про це йдеться в звіті експертів інвестиційної компанії Delphi Capital.
На думку експертів на падіння цін на золото найближчим часом може вчинити вплив превалюючи дефляційні очікування багатьох інвесторів. Також вони не виключають можливого короткочасного відтоку інвестиційних коштів з ринку золота.
Проте в середньостроковій перспективі ціни на золото підуть вгору. Експерти вважають, що зусилля світових центробанків по збільшенню ліквідності увінчаються успіхом, що у свою чергу спровокує зростання цін на золото. Крім того, на підвищення цін зробить вплив, очікуване до середини року падіння попиту на долари, викликаного всесвітньою втечею з ризикованих активів в резервну валюту. Економічна політика держав, спрямована на послаблення власних валют для стимулювання експорту також сприятиме зростанню цін на золото. Експерти не виключають і перетікання резервних коштів таких країн, як Китай та Росія з уразливих національних валют в золото, що впливатиме на підвищення попиту і цін на жовтий метал.
"Аналіз глобальних тенденцій показує, що інвестори вважають за краще залишатися поза фондовими ринками і зміщують свій акцент на альтернативні способи збереження вартості, наприклад, золото", - відзначив Сергій Сивопляс, управляючий партнер Delphi Capital. В той же час експерти звертають увагу на нерозвиненість ринку банківських металів в Україні, внаслідок чого існує вкрай низька ліквідність, а також високі спреди між ціною покупки та продажу. Ці чинники знижують потенційну прибутковість інвестицій в золото в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас