Яценюк: Заміна ринкового збору податком спровокує соціальний вибух у регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Заміна ринкового збору податком спровокує соціальний вибух у регіонах

Казна та Політика
1300
Законопроект, що передбачає заміну ринкового збору новим податком, цілком ймовірно, не пройде друге читання у Верховній Раді, вважає лідер громадської ініціативи "Фронт змін", народний депутат Арсеній Яценюк.
Як відзначив А.Яценюк на зустрічі з підприємцями в Житомирі в середу, посилення оподатковування малого та середнього бізнесу, що працює на ринках, неприпустимо. "Я вважаю, що це абсурд. Збільшувати податковий тягар в умовах фінансової кризи означає тільки одержати нову кількість безробітних і недоодержати надходження в бюджет", - сказав він, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".
За словами А.Яценюка, якщо законопроект все-таки набере в парламенті необхідну кількість голосів, його, швидше за все, ветує президент. "У регіонах, у тому числі в Житомирі, набагато гірша ситуація з рівнем соціальної незадоволеності, ніж в Києві. І в центрі, зважаючи на все, дотепер не усвідомлюють, що такий податок може спровокувати в регіонах соціальний вибух", - пояснив він.
Представник громадського об'єднання ринкових підприємців Житомира "Відродження" Юрій Кузнєцов під час бесіди з А.Яценюком заявив, що ринковий податок повністю винищить малий і середній бізнес, що працює на ринках. "Фактично введення цього податку збільшує плату в 6-8, а то і в 10 разів. Підприємцям доведеться платити до 15 грн за 1 кв. м. За наявності величезної кількості супермаркетів, торгових центрів, ринкові торговці такої конкуренції не витримають. А це нові безробітні і руйнування цілого прошарку підприємництва", - сказав Ю.Кузнєцов.
По закінченню зустрічі з місцевими підприємцями А.Яценюк купив на ринку м'ясо і сало. "Приготую сьогодні із дружиною щось смачне", - сказав він.
А.Яценюк прибув у Житомир на презентацію сьомої регіональної організації громадського руху "Фронт змін". Екс-спікер парламенту підкреслив, що очолювана ним організація незабаром стане повноцінною політичною силою, яка перша піде на вибори з відкритими списками і прозорою системою фінансової підтримки.
Під час поїздки народний депутат запланував зустрітися зі студентами Житомирського педагогічного університету імені І.Франка і з медпрацівниками Житомирського обласного центру охорони здоров'я матері та дитини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас