Партія "Кадіма" перемогла на парламентських виборах в Ізраїлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія "Кадіма" перемогла на парламентських виборах в Ізраїлі

Казна та Політика
476
Після підрахунку 99% голосів на парламентських виборах в Ізраїлі лідирує правляча партія "Кадіма", яка за підсумками виборів займе 28 місць в парламенті.
На другому місці з мінімальним відставанням знаходиться опозиційна партія "Лікуд" (27 місць), передає Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.
Третє місце зайняла вкрай права партія "Наш будинок Ізраїль", яка одержує 15 місць в кнесеті. За нею йде Партія праці ізраїльського міністра оборони Ехуда Барака, яка отримала 13 мандатів. На п'ятому місці знаходиться ультраортодоксальна партія "Шас", представникам якої дістанеться 9-10 місць.
Раніше і "Кадіма", і "Лікуд" вже заявили про свою перемогу. "Лікуд" також розповсюдила заяву, в якій висловила упевненість, що наступним прем'єр-міністром країни стане лідер партії Беньямін Нетаньяху.
Варто відзначити, що Б.Нетаньяху вважався фаворитом у виборчій гонці, проте останнім часом, за наслідками соціологічних опитів, лідерові партії "Кадіма" Ципі Лівні вдалося підняти свій рейтинг.
Дострокові парламентські вибори були організовані за ініціативою прем'єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта, який на тлі корупційного скандалу вирішив подати у відставку. За підсумками виборів президент країни Шимон Перес доручить одному з вибраних лідерів партій сформувати новий уряд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас