ПІБ отримав гроші від Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПІБ отримав гроші від Путіна

Кредит&Депозит
11220
Учора російський Зовнішекономбанк, головою наглядової ради якого є Володимир Путін, перерахував Промінвестбанку перші 390 мільйонів доларів субординованого кредиту.
У цілому російська держкорпорація зобов'язалася "влити" у ПІБ мільярд доларів. "Другий транш у розмірі 325 мільйонів доларів Промінвестбанк одержить 20 лютого, третій і останній - 20 березня на суму 285 мільйонів доларів", - розповів "Делу" тимчасовий адміністратор ПІБ Володимир Кротюк.
За його словами, до кінця наступного тижня керівництво банком буде передано новому правлінню на чолі з Віктором Башкіровим. На думку експертів, повернення ПІБ до нормальної діяльності повинне хоч трохи повернути довіру до банків.
"Думаю, що днів через десять я тут закінчу свою роботу. Віктор Володимирович (Башкіров) завтра (11 лютого) прилітає з Москви. Думаю, ми із четверга почнемо формувати керівні органи банку, а до кінця наступного тижня підійдемо до узгодження кандидатур з акціонерами і НБУ", - розповідає Володимир Кротюк. За його словами, після цього тимчасовий адміністратор призупинить свою діяльність, органи правління банку приступлять до самостійної роботи.
На думку учасників ринку, повернення Промінвестбанку до повноцінної діяльності повинне позитивно відбитися на банківській системі і трохи заспокоїти вкладників. "Це дуже важлива подія. Завдяки цьому населення зрозуміє, що введення тимчасового адміністратора нічого страшного за собою не тягне - за цим процесом іде пошук інвестора і виведення банку в нормальний режим роботи", - вважає голова правління банку "Фінанси та Кредит" Володимир Хливнюк. З ним погоджується голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук: "Це найбільш приємна новина про банківську систему. Це є одним з етапів повернення довіри населення до банків".
Нагадаємо, тимчасовий адміністратор був введений у Промінвестбанк 7 жовтня 2008 року терміном на рік. 30 грудня Зовнішекономбанк і холдингова компанія Slav AG (Австрія) завершили перерахування 1,1 мільярда гривень для викупу додаткової емісії акцій Промінвестбанку. У результаті на даний момент найбільшим акціонером ПІБа є Зовнішекономбанк, який володіє 75% акцій банку, а в "дочки" холдингової компанії Slav AG (Австрія) - ТОВ "Сигнус" (Київ) - 12,37% акцій.
Промінвестбанк заснований в 1992 році. За даними НБУ, на 1 січня 2009 року активи фінустанови становили 27, 5 мільярди гривень, власний капітал - 3, 3 мільярди гривень, кошти фізосіб - 9, 2 мільярди гривень, прибуток за 2008 рік - 99, 3 мільйони гривень. Регіональна мережа банку нараховує 800 філій і відділень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас