Рейтингові агентства будуть щомісячно звітувати перед ДКЦПФР про цільові облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтингові агентства будуть щомісячно звітувати перед ДКЦПФР про цільові облігації

308
Уповноважені рейтингові агентства будуть щомісяця подавати Державній комісії цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) інформацію про емітенти цільових облігацій, по яких у звітному місяці наступають строки погашення, і про рівень кредитного рейтингу таких облігацій.
Відповідне рішення №2, яке ДКЦПФР прийняла 15 січня цього року, було зареєстровано в Мінюсті 5 лютого та оприлюднено у вівторок на сайті Верховної Ради.
Згідно з ним, така інформація повинна бути подана в комісію в електронній формі в 15-денний термін після звітного місяця.
Дотепер рейтингові агентства звітували перед ДКЦПФР раз на рік.
В Україні працює лише одне вповноважене комісією рейтингове агентство - " Кредит-Рейтинг". Станом на 15 серпня воно присвоїло 271 рейтинг випускам облігацій для фінансування будівництва на загальну суму 40,43 млрд грн, з них спекулятивного рівня – на 35,27 млрд грн. При цьому "Кредит-Рейтинг" оцінював кількість порушень зобов'язань або дефолтів по цільових облігаціях, випущених компаніями-забудовниками, в 2008 році на рівні 14-15 у порівнянні з 6 в 2007 році, а також прогнозував подальше зростання їх числа в 2009 році.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР Олексій Петрашко, комісія з кінця 2008 року почала публікувати інформацію про строки реального виконання зобов'язань по цільових облігаціях, відзначаючи випадки порушення початкових строків погашення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас