Гейтнер: Фінансова система США серйозно пошкоджена і потребує підтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Фінансова система США серйозно пошкоджена і потребує підтримки

Казна та Політика
783
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер заявив про те, що американська фінансова система серйозно ушкоджена і потребує більшої підтримки з боку уряду для того, що вона могла уникнути повного краху, повідомляє Bloomberg.
"Фінансова система працює проти відновлення економіки і цю небезпечну тенденцію потрібно змінити. Без кредитів економіка не зможе рости, і зараз критично значима частина нашої фінансової системи серйозно ушкоджена", - говориться в доповіді, яку Гейтнер підготував для представлення в сенаті.
Стратегія нової адміністрації складається із трьох основних компонентів: більше капіталу для банків, фінансування споживчих і бізнес-кредитів на $1 трлн., держфінансування для приватних інвесторів, що бажають придбати "погані" активи фінансових установ.
"Ця комплексна стратегія буде коштувати грошей, і сполучена з ризиками, на її реалізацію буде потрібен час", - сказав Гейтнер. Початкові зусилля для боротьби із кризою були "неадекватними" для підтримки фінансової системи і вторинного ринку кредитування, додав він. Гейтнер також має намір перейменувати програму TARP обсягом $700 млрд. в "План фінансової стабілізації" (Financial Stability Plan).
Регулятори вже готують нову перевірку банків для того, щоб визначити, чи мають вони достатній обсяг власного капіталу. Мінфін, ФРС і президентська робоча група з фінансових ринків збираються зайнятися розробкою основних принципів проведення оцінки фінансових установ.
Банки, які не мають достатнього капіталу, будуть мати можливість дістати додаткові кошти платників податків у вигляді конвертованих привілейованих цінних паперів.
При цьому нові уливання будуть мати більш жорсткі умови, ніж в першому раунді TARP, коли системотворчі фінансові інститути одержали $250 млрд. Участь банків у програмі держдопомоги зажадає перегляду умов кредитування, а також обмеження на нові придбання та виплату дивідендів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас