Найбільший швейцарський банк зазнав рекордних збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший швейцарський банк зазнав рекордних збитків

Казна та Політика
2453
Найбільший банк Швейцарії UBS повідомив про збитки в розмірі $16,8 мільярда у зв'язку з безповоротними боргами, які акумулювало його інвестиційне відділення, передає BBC.
Це найбільш значний річний збиток за весь час існування швейцарської банківської системи.
Представники банку заявили, що UBS оцінює своє фінансове майбутнє з великою обережністю і планує скоротити в інвестиційному відділенні ще 2000 людей.
Уряд Швейцарії в жовтні 2008 року вже надавав банку допомогу, позичивши йому більше $5 мільярдів. UBS було також запропоновано перевести активи на суму до $60 мільярдів, що перебувають під загрозою, до фонду, який підтримується Центральним банком Швейцарії.
Втрати банку виявилися істотнішими від ринкових прогнозів тому, що поганим показникам останнього кварталу передував прибуток $255 мільйонів за період з липня по вересень 2008 року.
"Початок року для UBS було багатообіцяючим, але на фінансовому ринку зберігається нестійка ситуація, оскільки потік готівки в компаній і приватних осіб як і раніше скорочується" - заявило керівництво компанії.
Марсель Ронер, топ-менеджер банку, повідомив журналістам про те, що UBS урізав бонуси "по максимуму". Загальна їх сума знизилася з 7,9 до 1,16 млрд швейцарських франків. Керівництво банку також радикально переглянуло оклади своїх службовців, заморозивши всі бонусні виплати на період до чотирьох років, повідомляє Guardian.
"Обстановка буде залишатися дуже складною і нестійкою оскільки зараз реальний сектор економіки переживає найгірші часи," - впевнений Ронер.
Нагадаємо, у першому кварталі 2008 року UBS зазнав збитків у розмірі $12,02 млрд.
UBS AG - швейцарський банк, що надає різні фінансові послуги по всьому світу. Базується в Базелі і Цюріху. Це найбільший і найпрестижніший керуючий статками банк у світі. Також UBS є другим найбільшим банком Європи як за капіталізацією, так і за прибутковістю.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас