У розвинених країнах вже почалась депресія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У розвинених країнах вже почалась депресія

Казна та Політика
2338
Депресія в розвинених країнах - США, країнах Західної Європи, Японії - уже почалася, заявив директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан.
"Не можна виключати найгіршого", і МВФ може знову знизити прогноз зростання світової економіки, сказав він на прес-конференції в Куала-Лумпурі, пишуть "Ведомости".
Наприкінці січня МВФ оприлюднив свій останній прогноз: в 2009 р. зростання світової економіки складе 0,5% і буде найнижчим із часів Другої світової війни (листопадовий прогноз передбачав зростання на 2,2%). У розвинених країнах, за версією МВФ, ВВП скоротиться на 2%, у тому числі в США - на 1,6%, у єврозоні - на 2%.
Політики намагаються не називати нинішню ситуацію депресією, щоб уникнути асоціацій з Великою депресією на початку 1930-х рр., коли економічна активність сильно падала протягом декількох років, а безробіття, наприклад, у США, виросло до 25%.
Правда, минулого тижня прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун використовував слово "депресія", щоб описати стан справ у світовій економіці, але його помічники швидко поправили шефа, заявивши, що він обмовився.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас