Індекси США в понеділок змінилися менш ніж на 0,2%, ф'ючерси у вівторок падають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США в понеділок змінилися менш ніж на 0,2%, ф'ючерси у вівторок падають

Фондовий ринок
105
Зміни фондових індексів у США в понеділок були різноспрямованими і не перевищували 0,2%. При цьому коливання близько нульового рівня тривали практично всю торговельну сесію.
Проте, більшість акцій американських компаній продемонструвала зниження котирувань на побоюваннях, що заходів стимулювання економіки, пропонованих новим президентом Бараком Обамою, буде недостатньо для виведення країни з рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
На ф'ючерсному ринку у вівторок також сформувалася негативна тенденція: березневий контракт на Standard & Poor's 500 на 8:09 МСК втратив 1,51%, а на Dow Jones Industrial Average на 8:06 МСК - 1,18%.
"Всі як і раніше нервують щодо того, чи буде успішним пакет стимулюючих заходів, - відзначає головний інвестиційний директор Yacktman Asset Management Дональд Яктмен. - Банки не дають кредитів, а люди не позичають гроші".
Вартість акцій Coca-Cola опустилася за день на 2,9%, що стало найзначнішим зниженням серед паперів, що входять у розрахунки індексу Dow Jones Industrial Average. Lion Nathan відмовилася від наміру купити найбільшого в Австралії виробника безалкогольних напоїв Coca-Cola Amatil, в якій Coca-Cola належить 30%, за 7,3 млрд австралійських доларів ($4,9 млрд).
Котирування акцій будівельних компаній Lennar і Centex опустилися відповідно на 6,3% і 5,5%. Аналітики Citigroup погіршили рекомендацію для паперів Lennar до "тримати" з "купувати", оскільки вони припинили належати до категорії дешевих, а експерти Goldman Sachs Group рекомендували продавати акції Centex.
Крім того, подешевшали більш ніж на 1,6% акції Home Depot, що володіє мережею магазинів товарів для дому, і Caterpillar, найбільшого у світі виробника землерийних, транспортувальних машин і гірського обладнання.
Папери NYSE Euronext, найбільшого у світі оператора фондових бірж, втратили в ціні 5,2%. Компанія зафіксувала збиток у четвертому кварталі через списання в розмірі $1,59 млрд, пов'язаних з придбанням Euronext. Її чистий збиток склав $1,34 млрд, або $5,06 на акцію, у порівнянні з прибутком у розмірі $156 млн за аналогічний період 2007 року. Без урахування низки статей прибуток на акцію склав 52 цента в порівнянні із середнім прогнозом аналітиків 55 центів на акцію.
У той же час ціна акцій Unitedhealth Group, найбільшої компанії США в сфері медичного страхування, виросла на 2%. Вартість паперів страховика може підскочити на 73% і більше за рік, оскільки компанія одержить вигоду від політики Б.Обами в сфері охорони здоров'я, повідомило видання Barron's з посиланням на думку аналітиків і інвесторів.
Акції General Electric злетіли на 14% - найзначніший приріст в Dow Jones у понеділок. Інвестори чекають, що компанія одержить допомогу в рамках програми фінансової підтримки міністерства фінансів США. Крім того, керівництво концерну планує переглянути дивідендну політику пізніше цього року.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів знизився на 9,72 пункту (0,12%) - до 8270,87 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite поменшалося на 0,15 пункту (0,01%) - до 1591,56 пункту.
У той же час Standard & Poor's 500 за день піднявся на 1,29 пункту (0,15%), склавши 869,89.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас