ПФТС на роздоріжжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС на роздоріжжі

Фондовий ринок
150
Невизначеність динаміки світових фондових ринків дала привід призупинити падіння ПФТС. На поточному тижні світові ринки показували переважно позитивну динаміку, що не допомогло українським акціям уникнути розпродажу.
У середу, на тлі падіння ринку, ПФТС ліг у бічний тренд. Негативне інформаційне тло, що було у січні на світових ринках, продовжило падіння ПФТС на лютий, однак зараз є передумови для стабілізації ринків. З огляду на зниження індексу ПФТС до 253,3 пунктів, сьогодні є підстави виждати формування нового тренда на західних торговельних майданчиках, або продовження старого.
Індекс ПФТС у четвер впав всього на 0,64%, при цьому капіталізація ринку збільшилася. Торги йшли по 7 паперам, 2 з яких є неліквідними і угоди по них, швидше за все, мають неринковий характер.
Обсяг торгів упав до 1,6 млн. грн., з яких ринкові транзакції становлять не більше половини. Індекс знизився за рахунок транзакції по Укрнафті, у результаті якої капіталізація компанії знизилася на 4%. При цьому, до закриття торгів ринкові котирування стояли вище ціни, за якою була укладена угода. Зростання сьогодні показали акції Сумського НПО ім. Фрунзе і Моторсічи на 3,47% і 2,47% відповідно.
На валютному ринку гривня подешевіла. Основні торги йшли за ціною гривні близької до 8,1 грн./дол. НБУ виходив на ринок з продажем валюти, і реалізував близько 100 млн. доларів, однак не зміг переломити ведмежий тренд. Ринок очікує рішення МВФ, і є побоювання, що рішення буде несприятливим для України.
Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас