Європейські індекси виросли в середу на 1,5-3% на позитивній корпоративній звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли в середу на 1,5-3% на позитивній корпоративній звітності

Фондовий ринок
76
Європейські фондові індекси виросли за підсумками торгів у середу другий день поспіль - на 1,5-2,9% на тлі більше сильної, ніж очікувалося, корпоративної звітності, повідомляє агентство Bloomberg.
Підтримку ринку надали також заходи для підтримки економіки, які вживають уряди різних країн. Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив напередодні про те, що уряд буде нарощувати заходи щодо боротьби з рецесією. ЦБ Індонезії в середу понизив базову процентну ставку, китайський уряд почав фінансувати другу частину програми стимулювання економіки, загальний обсяг якої становить 4 трлн юанів ($580 млрд).
У свою чергу, дані з роздрібних продажів у єврозоні обмежили підйом європейських фондових індексів. Обсяг роздрібних продажів у регіоні в 2008 році впав на 1,6%, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу. Аналітики очікували зниження цього показника на 1,4%.
"Ринок як і раніше шукає дно, - відзначає Герберт Перус з Raiffeisen Capital Management у Відні. - На ринку можна знайти дуже дешеві акції. Багато інвесторів їх недооцінюють - і це гарний сигнал для відновлення ринку".
Вартість акцій Electrolux піднялася на 6,8%. Доподатковий збиток шведської компанії, одного з найбільших у світі виробників побутової техніки, у четвертому кварталі склав 530 млн крон ($64 млн), тоді як аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 701 млн крон.
Папери Aviva подорожчали на 10%. Найбільший британський страховик планує за підсумками року зростання виторгу на рівні 9% за рахунок поліпшення продажів на вітчизняному ринку та у Північній Америці.
Ціна акцій Alcatel-Lucent піднялася на 3,4%, незважаючи на погану звітність за минулий квартал. Найбільший у світі виробник обладнання дротового зв'язку одержав чистий збиток у розмірі 3,89 млрд євро проти 2,58 млрд євро в жовтні-грудні 2007 року.
Вартість паперів Kazakhmys злетіла на 14% на тлі інформації про те, що Казахстан у середу девальвував тенге на 18%.
Котирування акцій Lonmin, третього за величиною виробника платини у світі, збільшилися на 11%. Аналітики UBS поліпшили рекомендації для акцій компанії до "нейтрально" з "продавати" на очікуваннях підвищення ціни металу, а також можливості пропозиції про покупку з боку Xstrata.
У той же час вартість акцій Roche упала на 10%. Швейцарська фармацевтична компанія повідомила про несподіване скорочення прибутку торік на 8,1%, зокрема, через ослаблення курсу долара США. Чистий прибуток склав 8,97 млрд франків ($7,84 млрд), у той час як експерти в середньому очікували 9,64 млрд франків.
17 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 4 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас