Ющенко: Запорукою енергетичної незалежності може стати тільки консолідація зусиль учасників енергоринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Запорукою енергетичної незалежності може стати тільки консолідація зусиль учасників енергоринку

Енергетика
247
Останній "газовий конфлікт" яскраво підтвердив, що з кожним роком протистояння навколо енергетичного забезпечення і самої суті поняття енергобезпеки буде тільки підсилюватися. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко сьогодні під час церемонії вручення Державних премій ученим, повідомили в прес-службі глави держави.
За його переконанням, з подій, які відбулися з 1 січня 2009 року, безсумнівно, потрібно робити змістовні відповіді на існуючі виклики. Він, зокрема, високо оцінив "унікальні речі", які українська ГТС змогла зробити для забезпечення газом східних регіонів з газосховищ, розташованих на заході. "Це - національний виклик: мати енергетичну безпеку - це означає мати незалежність", - сказав В.Ющенко.
На його переконання, Україна заплатила "непомірну плату" за ситуацію, яка виникла в газовій сфері.
Президент відзначив, що як ніколи актуально говорити про посилення тих енергетичних секторів, які формують енергонезалежність держави, якомога швидше сформувати більш безпечний енергетичний баланс і т.і. "Переконаний, ні політикум, ні суспільство дотепер не усвідомлюють, наскільки це важливо для економіки. Не тільки для внутрішньої економічної політики, але й для формування континентального порядку", - сказав В.Ющенко.
У цьому контексті Президент підкреслив: безумовно, на виклики, про які мова йде, жодна країна не може дати самодостатню відповідь. "Нам потрібно консолідуватися, щоб вирішити ті чи інші питання. Усе більш актуальним стає питання нашої інтеграції в енергетичні мережі Європи", - сказав він. В.Ющенко висловив переконання, що в 2009 році Україна, нарешті, досягне однієї зі своїх стратегічних цілей - підпише Угоду про асоціацію з ЄС, а також приєднається до Угод про енергетичні співдружності і про об'єднані енергетичні системи.
"Переконаний, ми стоїмо на порозі надзвичайних масштабних і консолідованих рішень", - сказав В.Ющенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас