Індекси в США в понеділок виросли 2-й день поспіль, ф'ючерси підвищуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США в понеділок виросли 2-й день поспіль, ф'ючерси підвищуються

Фондовий ринок
146
Фондові індекси в США збільшилися за підсумками торгів у понеділок приблизно на 0,5%, причому підйом тривав вже другу торговельну сесію поспіль.
На ф'ючерсному ринку у вівторок тенденція до підвищення зберігається: березневий контракт на Standard & Poor's 500 на 8:23 МСК додав 1,12%, а на Dow Jones Industrial Average на 8:09 МСК - 1,11%.
Сприятливий вплив на настрої інвесторів зробили новини про те, що Home Depot вживає заходів для того, щоб пережити економічний спад, а також звітність Freeport-McMoRan Copper & Gold, повідомило агентство Bloomberg.
Home Depot, власник найбільшої у світі мережі господарських магазинів, має намір скоротити 7 тис. чоловік, що становить приблизно 2% штату. Котирування акцій компанії виросли на 4,7% і стали лідерами зростання серед паперів, що входять у розрахунок Dow Jones Industrial Average.
"Звільнення можуть на смерть перелякати людей, але вони є частиною перебудови балансу і роблять компанію сильніше", - відзначає президент Cabot Money Management Роберт Луттс.
Оператор мобільного зв'язку Sprint Nextel Corp. також оголосив про плани скорочення майже 8 тис. чоловік, що становить близько 15% штату, для зменшення витрат на тлі поглиблення рецесії в США. Щорічна економія коштів після скорочення складе $1,2 млрд. Разові витрати на звільнення в першому кварталі складуть $300 млн. Ціна паперів Sprint Nextel збільшилася на 1,2%.
Freeport-McMoRan, один з найбільших виробників міді у світі, одержав за підсумками четвертого кварталу прибуток без урахування разових доходів/витрат на рівні 6 центів розраховуючи на акцію, що перевищило середній прогноз аналітиків, які очікували збитку в $1,01 на акцію. Ціна акцій компанії підскочила на 9,3%.
Папери Lennar подорожчали на 14% після того, як аналітики Citigroup рекомендували купувати акції будівельної компанії.
Акції General Electric додали в ціні 3,2%. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's заявило, що звітність за четвертий квартал не зробить негайного впливу на рейтинг концерну "ААА".
Крім того, позитивний вплив на фондовий ринок зробили дані з американської економіки.
Так, індекс випереджальних економічних показників США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у грудні несподівано виріс на 0,3%. Таким чином, індикатор демонструє підвищення вперше за останні шість місяців.
Продажі на вторинному ринку житла в США в грудні несподівано піднялися на 6,5% - до 4,74 млн будинків у річному вирахуванні. У той же час аналітики очікували зменшення на 2%. Вплив на вторинний ринок зробило сильне падіння цін на нерухомість на тлі збільшення числа позбавлень прав викупу будинків по заставних.
У той же час в останні півгодини торговельної сесії зростання індексів сповільнилося після того, як Білий дім заявив, що буде використовувати кошти з "плану порятунку", обсяг якого становить $700 млрд, не так, як планувала адміністрація попереднього президента США Джорджа Буша.
Ціна акцій Rohm & Haas звалилася на 13%. Найбільша американська хімічна компанія Dow Chemical відкладає угоду з покупки Rohm & Haas за $15,4 млрд через світову економічну кризу і відмову від спільного підприємства з кувейтською Petrochemical Industries.
Крім того, погана звітність Caterpillar викликала падіння котирувань паперів найбільшого у світі виробника землерийних і транспортувальних машин на $2,99 - до $32,67.
Вартість акцій Pfizer опустилася на 10,3%. Найбільша у світі фармацевтична компанія заявила про намір скоротити 10% персоналу і закрити п'ять заводів.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок виріс на 38,47 пункту (0,48%) - до 8116,03 пункту.
Standard & Poor's 500 за день піднявся на 4,62 пункти (0,56%), склавши 836,57. Таким чином, з початку року індикатор втратив менш 7,4%.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 12,17 пункту (0,82%) - до 1489,46 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас