Citi продав гарантовані урядом США бонди на 12 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citi продав гарантовані урядом США бонди на 12 млрд дол.

Валюта
612
Citi продав корпоративні бонди, гарантовані урядом США в рамках програми допомоги фінсектору, на $12 млрд, щоб зміцнити баланс після оголошення про чистий збиток п'ятий квартал підряд, пише газета Financial Times.
Citi повідомив про те, що збитки від кредитування з початку кризи перевищили $50 млрд, однак у групи досить фінансових ресурсів, щоб перечекати хвилювання на ринках.
Спочатку планувалося розміщення бондів на значно меншу суму, говорять джерела Financial Times, однак підвищений інтерес до облігацій Citi змусив банк збільшити пропозицію. В угоді взяли участь близько 225 інвесторів.
Емісія облігацій Citi на $12 млрд стала найбільшою з гарантованих Федеральною корпорацією страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC). Раніше перше місце належало $ 10-мільярдному випуску General Electric.
Citi використовує отримані кошти для рефінансування заборгованості, вважають аналітики.
Емісія облігацій складалася з декількох траншів, повідомили трейдери. Перший транш обсягом $7,5 млрд включав ноти терміном до квітня 2012 року з фіксованою прибутковістю 3,25%, що на 105,75 базисного пункту більше, ніж прибутковість держпаперів США з аналогічним терміном, у другий - обсягом $2,24 млрд - входили облігації терміном на 18 місяців із плаваючою ставкою зі спредом 10 базисних пунктів понад тримісячну ставку LIBOR.
Також Citi продав облігації терміном на 45 місяців на суму $1,9 млрд, прибутковість по яких на 33 базисні пункти вища від тримісячної ставки LIBOR. Останній транш складався з паперів з аналогічним терміном і прибутковістю на 45 базисних пунктів вищою від одномісячної ставки LIBOR на суму $350 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас