Фондові індекси АТР підвищуються на тлі зростання вартості фрахту і цін на метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР підвищуються на тлі зростання вартості фрахту і цін на метали

Фондовий ринок
140
Азіатські фондові індекси йдуть вгору в понеділок на тлі зростання вартості фрахту і цін на метали, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific піднявся на 0,2%. Японський Nikkei 225 виріс на 0,1%.
У понеділок для торгів відкриті ринки Японії, Філіппін, Таїланду, Пакистану, В'єтнаму і Нової Зеландії. В Австралії, Південній Кореї, Малайзії, Індонезії вихідний день. Жителі Гонконгу відпочивають до 29 січня, біржі Китаю і Тайваню будуть закриті весь тиждень у зв'язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем.
Індекс вартості фрахту Baltic Dry завершив зростанням третій тиждень поспіль за рахунок підвищення попиту на кораблі класу capesize, які перевозять вугілля і залізну руду. За даними лондонської Baltic Exchange, індикатор у п'ятницю додав 35 пунктів (3,7%) і склав 980 пунктів. За підсумками всього тижня він злетів на 11%.
Ф'ючерси на нікель підскочили в п'ятницю на 10%, мідь подорожчала на 5,4%, золото - на 6,7%.
Котирування акцій другої за величиною судноплавної компанії Японії Mitsui O.S.K Lines Ltd. підскочили на 5,3%.
Папери найбільшого японського виробника нікелю Sumitomo Metal Mining Co. подорожчали на 3,7%.
Провідна міднорудна компанія Філіппін Philex Mining Corp. додала на торгах у понеділок 1,2% ринкової вартості.
Нафтопереробні компанії зміцнили позиції на фондових ринках у зв'язку зі зниженням вартості нафти, відзначають експерти. Курс акцій філіппінської Petron Corp. злетів на 10%.
Котирування акцій провідних будівельних фірм регіону знизилися більш ніж на 3%, оскільки UBS AG рекомендує продавати їхні цінні папери через можливе зниження прибутків у цій галузі. Вартість акцій провідного японського забудовника за величиною ринкової капіталізації Shimizu Corp. опустилася на 3,9%. Компанія Maeda Corp., що спеціалізується на будівництві дамб і тунелів, втратила 3,7%.
Ціна паперів другої за величиною компанії світу в секторі будівельного обладнання Komatsu Ltd. опустилася на 3,6% слідом за акціями будівельних компаній і на повідомленні про очікуване скорочення прибутку за поточний фінансовий рік, що завершується 31 березня, з 190 млрд ієн до 110 млрд ієн ($1,2 млрд).
Акції найбільшого світового виробника впакування для мікросхем Kyocera подорожчали на 6,5%. Папери компанії є привабливими для інвесторів, оскільки її резерви коштів становлять $9 млрд при ринковій капіталізації на рівні $13 млрд, і Kyocera як і раніше зберігає прибутковість, відзначають експерти Barron's.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас