"Газпром" допускає можливость збільшення терміну газових контрактів з Україною до 20-25 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" допускає можливость збільшення терміну газових контрактів з Україною до 20-25 років

Енергетика
344
ВАТ "Газпром" не виключає можливості збільшення в майбутньому терміну газових контрактів з Україною до 20-25 років, повідомив в інтерв'ю телеканалу "Вести" заступник голови правління концерну Олександр Медведєв. Він виразив надію, що підписаніі на 10 років газові контракти "під загрозу або під сумнів ніхто поставити не може". "Тим паче, що з обох боків підтверджено бажання, не відкладаючи в довгий ящик і не через 10 років опісля, а в коротший час, можливо, передбачити і подумати про термін, який присутній в наших інших контрактах, а це може бути 20 і 25 років для того, щоб забезпечити ту саму безпеку, про яку всі так мріють", - сказав О.Медведєв.
Він припустив, що реалізації досягнутих домовленостей не пошкодить висновок Україною і США договору про модернізацію української газотранспортної системи. При цьому заступник розділу "Газпрому" скептично віднісся до даного документа, відзначивши, що для його підписання необхідна як мінімум одна умова - наявність газу для транспортування. Другою умовою, на його думку, є наявність споживачів цього газу. "Ні того, ні іншого, наскільки мені відомо, ні у американського уряду, ні у американських компаній немає. Звичайно, будь-яка суверенна держава має право підписувати будь-які договори, але факт такого роду наводить на роздуми", - сказав О.Медведєв. За його оцінкою, цей договір був не випадково підписаний в розпал переговорів Росії і України з газового питання 19 грудня 2008 р.
Коментуючи останні критичні вислови з боку Президента України Віктора Ющенка з приводу укладених російсько-українських газових контрактів, О.Медведєв сказав, що ця ситуація "викликає не тільки розчарування, але і великий неспокій", а також показує першопричину конфлікту. "31 грудня 2008 р. все було готово до підписання, і цій жахливій ситуації можна було уникнути", - підкреслив О.Медведєв. Він додав, що те, що відбувається зараз в Україні - це "безпідставна, безпардонна, в цинічній формі" спроба не тільки поставити під сумнів досягнуті домовленості, але і "звинуватити у всіх гріхах тих людей, які узяли на себе відповідальність і довели до рішення".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас