Джоджик: "Нафтогаз" має оприлюднити газову формулу для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоджик: "Нафтогаз" має оприлюднити газову формулу для України

Енергетика
483
НАК "Нафтогаз України" має оприлюднити формулу, за якою визначається ціна на російський газ для України. Таку думку висловив народний депутат України від НУ-НС, член парламентського бюджетного комітету Ярослав Джоджик.
За словами парламентарія, ані представники уряду, ані представники НАК "Нафтогаз України" так і не пояснили громадськості, за якою саме формулою визначається ціна російського газу для України.
"Виникає цілком обгрунтоване запитання: чому у другому кварталі Україна має платити за газ ціну, яку деякі європейські країни платять уже зараз, – у першому кварталі?", – сказав Я.Джоджик.
Народний депутат вважає, що свідоме приховування всіх розрахунків між "Нафтогазом" і "Газпромом" становить загрозу для безпеки України, тим більше, що аналіз оприлюднених цін на перший і другий квартали доводить, що вони завищені.
Я.Джоджик також вважає незрозумілими дії дочірньої компанії російського ВАТ "Газпром" – "Газпром збут Україна", якій фактично передають 25% енергетичного ринку України.
"Чому, усунувши одного посередника, яким було "РосУкрЕнерго", одразу ж передана частка ринку іншому?", – зазначив парламентарій.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас