Великобританія направить 10 млрд. фунтів на підтримку іпотечного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія направить 10 млрд. фунтів на підтримку іпотечного кредитування

Кредит&Депозит
315
Британський уряд на чолі з Гордоном Брауном має намір зробити грошове уливання в розмірі 10 млрд. фунтів у націоналізований банк Northern Rock, за допомогою якого планується повернути в нормальний стан ринок іпотечного кредитування.
Про це сьогодні пише Daily Telegraph.
Остаточне рішення щодо цього питання ще не прийнято, пише видання. У випадку, якщо воно відбудеться, план додаткових фінансових уливань буде оприлюднений протягом найближчих тижнів. Також можлива зміна керівництва банку.
До того, як в NR з'явилися проблеми, він вважався однією з найбільших кредитних організацій Великобританії. Неприємності в Northern Rock почалися у вересні 2007 р., коли NR попросив Банк Англії про надзвичайну позику, щоб розплатитися із кредиторами. У лютому 2008 р. банк перейшов під контроль уряду на підставі "Закону про банківську діяльність". Із цього моменту банк уже одержав 3 млрд. фунтів держпідтримки.
У минулий понеділок керівництво банку оголосило про скасування планів щодо скорочення кредитування, яких воно дотримувалося з моменту націоналізації, щоб "підстьобнути іпотеку". У той же день міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг оголосив про другу програму підтримки банків за останні три місяці вартістю 150 млрд. фунтів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас