У Ющенка підрахували, що Україна програла Газпрому понад 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ющенка підрахували, що Україна програла Газпрому понад 1 млрд доларів

Енергетика
1606
У результаті домовленостей, підписаних головами Нафтогазу і Газпрому, Україна недоодержить більше 1 млрд. доларів. Таку думку в ефірі 5 каналу висловив уповноважений президента з енергетичних питань Богдан Соколовський.
"Ми намагаємося утішити себе, що одержали 20% знижки. Якщо скласти разом цю знижку, ми недоплатимо 2,2 млрд доларів", - сказав він.
"Разом з тим, через те, що ставки транзиту маємо 1,7 долар, а не 4 долара як Словаччина, ми недоодержимо за транзит близько 3,4 млрд доларів", - додав Соколовський.
"Якщо зіставити разом результат, виходить більше 1 млрд. на користь Газпрому. Де ж успіх?" – сказав він.
Він також додав, що в результаті підписання документів у понеділок, Газпром одержав "фінансові наслідки", Європа – газ, а "Україна зазнала втрат".
Соколовський також відзначив, що в секретаріат поки не дійшли навіть копії рішень, підписаних головами Нафтогазу і Газпрому в понеділок.
Крім того, уповноважений президента передав думку, що делегація, яка вела переговори в Москві щодо постачання газу, повинна відзвітуватися президентові про виконання директив, які їм були видані главою держави.
"Президент, відповідно до чинного законодавству, видав директиви уряду України...Конкретні рамки можливого компромісу і так далі. Уряд, відповідно, сформував делегацію...Але, за моєю інформацією, кілька днів тому, делегація одержала інші директиви, яких президент не давав. Тут є питання", - сказав Соколовський.
"Було б абсолютно логічно, якби делегація спочатку відзвітувала главі держави про виконання директив, якби була вироблена загальна оцінка того, що трапилося", - відзначив він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас