ОПЗ може відновити роботу з відновленням штатного режиму роботи магістрального газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЗ може відновити роботу з відновленням штатного режиму роботи магістрального газопроводу

Енергетика
159
Відновлення повного газопостачання Одеського припортового заводу стане можливим з досягненням необхідного тиску, поновлення транзиту газу по магістральному газопроводу на Балкани.
Про це заявив сьогодні на брифінгу голова Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, перешкод для поновлення роботи немає - усі необхідні обсяги газу підприємством проплачені. У той же час губернатор відзначив, що хоча "збитки заводу становлять 500 тис. дол. на добу, але він міг працювати і на склад.
Продукція, яка вироблялася на заводі, повинна була складуватися, тому що початок роботи, постачання за контрактами, як звичайно, - після 20 січня. ОПЗ перед Новим роком через відсутність контрактів уже зупиняв один агрегат - склади, розраховані на 80 тис. т, забиті, а реалізації не було…".
Постачання газу на ОПЗ, незважаючи на передоплату до 17 січня, "Нафтогаз України" знизив з 7 січня зі звичайних 2,2 млн куб. м на добу до 511 тис. куб. м на добу. Цього обсягу зараз достатньо лише для підтримки технологічних режимів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас