Яценюк пропонує зробити "Нафтогаз України" державним монополістом на вітчизняному ринку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пропонує зробити "Нафтогаз України" державним монополістом на вітчизняному ринку газу

Енергетика
882
Народний депутат Арсеній Яценюк (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") пропонує зробити НАК "Нафтогаз України" державним монополістом на вітчизняному ринку газу. Про це він сказав в ефірі " 5-го каналу".
А.Яценюк повідомив, що сьогодні в парламенті зареєстрований поданий ним законопроект " Про встановлення державної монополії на ринку природного газу". Згідно цього проекту закону, "Нафтогаз" визначається як національна акціонерна компанія, яка є монополістом, що займається закупівлею газу за кордоном, продажем його споживачам і який має виключне право на його експорт. А.Яценюк відзначив, що в Україні газ власного видобутку повинен продаватися винятково на аукціонах.
Він відзначив, що законопроектом передбачена пряма норма, що забороняє існування компаній-посередників на газовому ринку. "Мова йде винятково про державну монополію", - сказав А.Яценюк. На його думку, цей законопроект повинні підтримати всі народні депутати, які повинні довести, що вони на ділі, а не словах виступають проти посередників на газовому ринку.
На переконання А.Яценюка, важливо, "щоб не відбулося так, що одну фірму випхали, а іншу прагнуть упхнути" на газовий ринок.
Відповідаючи на запитання журналіста, чи можна зробити висновок, що на сьогодні компанія "РосУкрЕнерго" піде з газового ринку України, А.Яценюк відповів: "Напевно, з українського газового ринку, швидше за все, так".
Він відзначив, що наскільки можна зрозуміти, у цей час ця компанія "не дуже-то є присутньою" на українському ринку газу, просто різні посередники борються між собою і з "Газпромом" за ринки країн Європи. "Тому це їхня справа, нехай вони собі змазують там голову і плечі", - сказав А.Яценюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас