Клюєв пропонує заплатити Росії за газ рублями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв пропонує заплатити Росії за газ рублями

Енергетика
1958
Екс-віце-прем'єр, народний депутат, один з лідерів Партії регіонів Андрій Клюєв пропонує в торговельних відносинах з Росією переходити на рублі та гривні.
"У рамках розвитку україно-російського двостороннього торговельного співробітництва, уже сьогодні доцільно йти від інших валют і переходити до розрахунків у рублях і гривнях по всіх видах товарних груп", - вважає Клюєв.
На його думку, "взаємовигідне співробітництво" - ключова теза, яка повинна бути закладена в основу всіх зовнішньоекономічних дій влади, у тому числі й у рамках вирішення газової суперечки".
"Прадавня східна мудрість говорить, що перемогти можна, лише уникнувши конфлікту. Успіх України – тільки в співробітництві. З усіма, особливо - з Росією", - вважає Андрій Клюєв.
Зокрема, Клюєв пропонує повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму. Він впевнений, що в цьому процесі повинні брати участь як постачальник, транзитер, так і покупці палива - Україна, Росія і ЄС.
При цьому, екс-віце-прем'єр звертає увагу на необхідність дотримання балансу національних інтересів, обліку та виконання взаємних зобов'язань із постачання газу в Євросоюз та Україну, здійснення взаємного контролю і взаємодопомоги в питаннях модернізації надійності української газотранспортної системи.
"Важливо вживати погоджених заходів щодо забезпечення умов енергетичної безпеки Європи", - підкреслив депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас