Реальне виробництво біопалива не таке вже й велике, як повідомлялось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальне виробництво біопалива не таке вже й велике, як повідомлялось

Енергетика
588
Спільне дослідження Університету Вісконсина та Університету Міннесоти показало, що світова "зелена енергетика" страждає від колосальних приписок. Реальні врожаї сільськогосподарських культур, використовуваних для виробництва альтернативних видів автомобільного пального - етанолу та біопалива - на 10-15% менші, ніж прийнято вважати.
Цей висновок був зроблений після вивчення детальної сільськогосподарської статистики по майже 240 державах світу та аналізу площ, відведених під 20 різних видів рослин (наприклад, кукурудзу, цукрову тростину, сою, ріпак та ін.), що використовуються для виробництва "зеленого бензину" і "зеленого дизельного палива". З'ясувалося, що реальна "продуктивність" де-факто існуючих посівів також набагато (іноді вдвічі) нижча від врахованої, а фактичні розміри зайнятих ними полів також далекі від заявлених.
Автори дослідження вважають, що настільки серйозні перебільшення з'явилися не в результаті чийогось злого наміру, а через використання занадто великомасштабних карт і статистичних даних, які не враховували місцеві особливості.
Таким чином, багато енергетичних прогнозів, автори яких украй оптимістично оцінюють перспективи заміни нафти біопаливом, базуються на неправильних даних і повинні бути переглянуті.
За матеріалами:
Washington ProFile
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас