Обама і Полсон неправильно визначають причину кризи - голова Graham Fisher — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама і Полсон неправильно визначають причину кризи - голова Graham Fisher

Нерухомість
1808
Міністр фінансів США Генрі Полсон і новий американський президент Барак Обама, на думку аналітика Джошуа Роснера, неправі, вважаючи центром глобальної економічної кризи спад на американському ринку житла, повідомляє Bloomberg.
"Урегулювання ринку житла не вирішить проблему, - заявив Роснер, управляючий директор інвестиційно-аналітичної компанії Graham Fisher & Co. - Якщо ми дійсно прагнемо із усього цього вибратися, ми повинні поставити правильний діагноз".
Головною проблемою є об'єднання боргів у цінні папери, яке породило кредитну кризу, поставивши кредитування в залежність від банків з обмеженим капіталом, вважає Роснер, який на початку 2007 року передбачив, що іпотечні облігації спровокують глобальну фінансову кризу.
Уряд повинен реанімувати ринок, домагаючись стандартизації контрактів і структур, заявив Роснер. Ці заходи відновлять упевненість інвесторів у тому, що вони в стані зрозуміти ризики того чи іншого боргу, і можуть містити в собі створення приналежного банкам кооперативу, що продає цінні папери, вважає він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас