Путін: Близько 45% бюджету Росії формується за рахунок продажу енергоносіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Близько 45% бюджету Росії формується за рахунок продажу енергоносіїв

Енергетика
1358
Близько 45% бюджету Росії формується за рахунок продажу енергоносіїв. Про це прем'єр-міністр Росії Володимир Путін сказав Першому каналу Німецького телебачення "АРД", повідомили в прес-службі уряду РФ.
"Що стосується внеску "Газпрому" у податкову скарбничку, то він теж немаленький, але й не такий великий, як могло вам здатися на перший погляд. "Нафтянка" дає близько 40% доходів у бюджет, а "Газпром" - десь 5-6%", - сказав В.Путін.
У той же час він відзначив, що на "Газпромі" лежить досить велике соціальне навантаження. Зокрема, продаж на внутрішньому ринку газу дешевше ринкової ціни. "Навіть після 2011 року, коли ми плануємо для промислових споживачів вийти на європейське ціноутворення, для населення, для так званого компобуту ми будемо зберігати досить низькі ціни", - сказав він.
За його словами, є ще один великий напрямок діяльності "Газпрому", який дуже тісно переплітається з вирішенням соціальних завдань, - це розширення мережі газопостачання населення. За його словами, в 2005 році була прийнята програму газифікації. Тоді рівень газифікації російських населених пунктів був 54%, зараз, через три з половиною роки, це вже 62%.
Також В.Путін повідомив, що в "Газпромі" працює 300 тисяч людей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас