ЄК чекає схвалення загальноєвропейського плану стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК чекає схвалення загальноєвропейського плану стимулювання економіки

296
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу висловив побоювання із приводу стану справ, що погіршується, в економіці країн континенту. Він закликав європейських лідерів поквапитися із прийняттям запропонованої Єврокомісією антикризової програми.
"Справи йдуть погано і, найімовірніше, продовжать погіршуватися", - заявив Баррозу, виступаючи перед Європейським парламентом. За його словами, безробіття росте у всіх країнах ЄС, а в деяких економіках, включаючи німецьку, найбільшу на європейському континенті, настала рецесія.
Баррозу закликав уряди країн, що входять у ЄС, у прискореному порядку схвалити загальноєвропейський план стимулювання економіки, на фінансування якого буде потрібно 200 млрд євро або близько 1,5% ВВП країн - членів ЄС. Термін дії загальноєвропейського плану розрахований на два роки.
Більша частина цих коштів повинна надійти з державних бюджетів. Головними видатковими статтями програми є фінансування досліджень і розробок, а також підготовка кадрів без прямого фінансування компаній.
Уряди повинні будуть надавати фінансову підтримку підприємствам малого і середнього бізнесу, а також значно збільшити допомоги у зв'язку з безробіттям. Влада країн - членів єврозони повинна буде знизити податки на додану вартість і надати держгарантії по боргових зобов'язаннях своїх фінансових організацій.
Загальноєвропейський план також передбачає збільшення інвестицій у промислові технології з низьким рівнем забруднення навколишнього середовища. Крім цього, влада ЄС чекає схвалення урядів країн блоку на витрату невикористаних коштів фонду з підтримки сільського господарства в розмірі 5 млрд. євро. Передбачається, що ці кошти будуть направлені на розвиток ліній інтернет-зв'язку, а також на вдосконалення діючих мереж енергопостачання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас