Транспортна комісія рекомендує Київраді посилити контроль за якістю палива на АЗС міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транспортна комісія рекомендує Київраді посилити контроль за якістю палива на АЗС міста

Енергетика
520
Комісія Київської міської ради з транспорту та зв'язку рекомендує Київраді підсилити контроль за якістю палива, що реалізовується на автозаправних станціях Києва. Таке рішення комісія прийняла на своєму засіданні, схваливши відповідний проект рішення Київради.
Проект передбачає доручення Головному управлінню державного комітету з технічного регулювання та споживчої політики в Києві і Головному управлінню із захисту прав споживачів забезпечити лабораторний контроль якості палива.
Також цим управлінням пропонується розробити графік планових і позапланових перевірок АЗС разом із представниками засобів масової інформації.
Про результати перевірок передбачається інформувати городян через комунальні ЗМІ.
Крім того, проект передбачає доручення управлінням підсилити заходи щодо впливу на порушників, які реалізують паливо, що не відповідає стандартам.
На думку комісії, реалізація неякісного палива і його використання спричиняє псування двигунів автомобілів, негативно впливає на здоров'я людей і навколишнє середовище.
Ініціатором розгляду проекту цього рішення є фракція блоку "Громадський актив Києва" у Київраді.
Як повідомляло агентство, Секретаріат експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти та нафтопродуктів підвищив на 11-20 січня рекомендовані граничні ціни на бензин А-95 на 5%, або на 0,25 гривні за літр у порівнянні із цінами, установленими на 1-10 січня, до 5,3 гривні за літр.
Підвищені також граничні ціни на дизельне паливо на 5,05%, або на 0,28 гривні за літр до 5,83 гривні за літр.
Середнє значення цін на бензин А-95 установлене на 2 декаду січня на рівні 5,22 гривні за літр, а на ДП - 5,74 гривень за літр.
У листопаді 2008 року Антимонопольний комітет рекомендував операторам ринку нафти та нафтопродуктів знизити ціни на паливо у зв'язку з падінням світових цін на нафту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас