Invesco: Економічний спад протриває як мінімум до 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Invesco: Економічний спад протриває як мінімум до 2010 р.

1279
Економічний спад протриває як мінімум до 2010 р. через те, що величезні боргові зобов'язання і труднощі з одержанням нових кредитів будуть продовжувати висіти тяжким вантажем на покупцях і компаніях у розвинених країнах. Про це в середу заявив провідний економіст інвестиційної компанії Invesco Ltd. Джон Грінвуд.
"Поки немає сигналів того, що ми досяглися дна, - розповів Грінвуд журналістам на прес-конференції в Гонконзі, - досить імовірно, що період спаду економічної активності в західних країнах продовжиться і далі".
Грінвуд також висловив сумніви в ефективності "гіперактивного" стимулювання виходу із кризи за допомогою масштабних фінансових уливань, таких, як запропонований Бараком Обамою план пожвавлення економіки обсягом $800 млрд.
Монетаристські і фіскальні заходи, на його думку, не зроблять належного впливу внаслідок того, що компанії та споживачі усе ще не зважуються брати кредити, і витрачати гроші в колишніх обсягах, побоюючись надмірного боргового навантаження.
В 2009 р. Грінвуд порадив вкладатися в державні і корпоративні облігації, обходячи стороною акції. Також, на його думку, ефективними будуть вкладення в боргові зобов'язання суверенних фондів країн, що розвиваються, номіновані в доларах США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас