Yahoo змінює керівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo змінює керівництво

777
Yahoo Inc. призначила новим головним виконавчим директором "ветерана Кремнієвої долини" 60-річну Керол Бартц, що раніше очолювала компанію з розробки програмного забезпечення Autodesk Inc., пише газета The Wall Street Journal.
Пошуки нового керівника після відходу у відставку попереднього CEO і одного із засновників Yahoo Джеррі Янга зайняли два місяці. Одним із претендентів на цю посаду була президент Yahoo Сьюзан Декер, яка тепер залишить компанію. Таким чином, К.Бартц зможе почати реорганізацію Yahoo "із чистого аркуша", відзначається в статті.
Голова ради директорів Yahoo Рой Босток охарактеризував К.Бартц у такий спосіб: "Вона - саме те, що шукала рада директорів, у ній прекрасно сполучаються досвідчений виконавчий керівник технологічної компанії та мудрий лідер". К.Бартц має ступінь бакалавра в області інфокомунікацій і є членом ради директорів корпорацій Intel і Cisco Systems. Однією із заслуг новоспеченої CEO Yahoo є той факт, що виторг Autodesk за час її керівництва виріс з 300 млн дол. до 1,5 млрд дол., при цьому компанія змогла пережити "доткомівську кризу" на межі століть.
Відставка Дж.Янга стала результатом угоди з Microsoft Corp., що не відбулася. У лютому 2008 року Microsoft Corp запропонувала купити Yahoo за 45 млрд дол., однак інтернет-компанія відмовилася від угоди, визнавши пропозицію заниженою. Переговори між Microsoft і Yahoo протривали до травня 2008 року, у підсумку сторони так і не зуміли прийти до компромісу, у чому інвестори звинувачували в першу чергу Дж.Янга.
В інтерв'ю минулого тижня голова Microsoft Стів Баллмер підтвердив, що його компанія як і раніше зацікавлена в угоді з Yahoo і він готовий почекати призначення нового CEO, перш ніж відновити переговори.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас