Минулий рік став для британської економіки найгіршим майже за 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулий рік став для британської економіки найгіршим майже за 20 років

252
Представники Британської торговельної палати заявили, що до кінця 2008 року стан британської економіки "жахливо погіршився", повідомляє Бі-Бі-Сі.
За словами представників Британської торговельної палати (ВСС), результати дослідження стану економіки країни виявилися найгіршими з 1989 року.
У рамках дослідження ВСС проаналізувала роботу майже 6 тисяч компаній, де працює близько 680 тисяч людей. Серед виявлених тенденцій у жовтні-грудні 2008 року - падіння виробництва та внутрішнього попиту на товари, зниження експорту та обсягу інвестицій. За зізнаннями самих дослідників, позитивних моментів у британській економіці виявити не вдалося.
На думку старшого економіста ВСС Девіда Керна, в 2009 році темпи зростання британської економіки знизяться на 2,4 проц. Раніше його прогноз становив 2,2 проц. " На жаль, ми можемо сказати, що відносно ВВП ця рецесія більш серйозна, ніж в 1990-і", - сказав Керн.
У той же час, за словами економіста, нинішня криза не така глибока, як в 1980-і роки, тому поки залишається шанс "уникнути тривалої депресії".
Як очікується, 23 січня уряд Британії оприлюднить статистику, що дозволяє констатувати стан рецесії - тобто скорочення виробництва ВВП, що триває протягом як мінімум півроку.
Уже зараз представники британської Асоціації роздрібної торгівлі заявляють, що продажі в грудні впали на 3,3 проц. у порівнянні з рівнем минулого року.
Як відзначають в Асоціації, минулий рік став для багатьох компаній найгіршим з 1995 року.
Закінчити рік із прибутком пощастило далеко не всім компаніям, серед яких мережа супермаркетів Sainsbury's і мережа магазинів хлібобулочних виробів Greggs.
За словами голови Асоціації роздрібної торгівлі Стівена Робертсона, у не пов'язаних із продажем продуктів компаній був "жахливий грудень, незважаючи на знижки та рекламні кампанії, що знизили прибутки".
За словами Робертсона, через зниження попиту багатьох покупців однаково не вдалося заманити в магазини, які б заманливі знижки не пропонували компанії.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас