Путін: Єврокомісія могла б проявити більший вплив на транзитера газу з метою забезпечення паливом Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Єврокомісія могла б проявити більший вплив на транзитера газу з метою забезпечення паливом Євросоюзу

1121
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає, що Комісія європейських співтовариств могла б проявити більш істотний вплив на Україну з метою забезпечення Євросоюзу газом.
"Готовий з вами подумати про те, що можна зробити додатково для того, щоб забезпечити транзит нашого газу, у тому числі і з боку європейських партнерів, з боку Єврокомісії. На мій погляд, чиновники Єврокомісії могли б вплинути на транзитну країну з метою забезпечення інтересів членів Євросоюзу", - сказав В.Путін на зустрічі із прем'єр-міністрами Болгарії, Словаччини, Молдавії в середу.
В.Путін висловив готовність детально обговорити всі проблеми та усі пропозиції своїх колег. Він запевнив їх у тому, що Росія, "зі свого боку, робить усе можливе, щоб відновити транзит".
"Ми шкодуємо про те, що відбувається, і зі свого боку робимо все для того, щоб відновився транзит", - сказав В.Путін.
Він нагадав, що Росія пішла назустріч пропозиціям Єврокомісії і підписала відповідний протокол про контроль над транзитом.
"Але ми розчаровані тим, як він виконується, або, точніше, тим, як він не виконується нашими українськими партнерами", - додав прем'єр-міністр РФ.
" У нас є всі підстави стверджувати, що з нашого боку зроблене все для того, щоб подача газу була відновлена. Більше того, ми подачу відновили", - підкреслив В.Путін.
Він висловив надію на те, що прем'єр-міністри Словаччини, Болгарії і Молдавії зможуть у середу відвідати "Газпром", щоб на місці ознайомитися з тим, що там відбувається, а також зустрітися з міжнародними спостерігачами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас