Ірак урізав бюджет на 2009р у зв'язку зі зниженням цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак урізав бюджет на 2009р у зв'язку зі зниженням цін на нафту

207
Різке зниження цін на нафту змусило уряд Іраку скоротити бюджет 2009 року, перерахувавши його виходячи із ціни $67 за барель замість $87, пише іракська газета Azzaman з посиланням на міністра планування та розвитку Алі Бабана.
За його словами, тривале зниження цін на нафту змусило міністерство почати офіційне обговорення з іншими відомствами питання про шляхи зниження витрат.
При цьому міністр не вважає, що зниження цін на нафту приведе "до економічної кризи в країні". "Я не передбачаю в Іраку великої економічної кризи та економічної депресії як в інших країнах", - додав він.
Ціни на нафту на світових ринках у цей час коливаються на рівні $40 за барель у порівнянні з максимумом біля $150 кілька місяців тому.
Як пише видання, міністерство планування та розвитку готує зустріч для обговорення з урядом, як відновити інші сектори економіки крім нафтової галузі. "Ми повинні відродить всі виробничі сектори, відкрити двері для інвестицій, підтримати приватний сектор і залучити міжнародні компанії, щоб реалізувати стратегічні проекти в країні", - сказав А.Бабан.
Ірак в основному залежить від продажу нафти в питанні фінансування бюджету, і цінові зміни впливають на економічну політику країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас