"Нафтогаз" відповів Путіну, що українська ГТС в прекрасному стані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" відповів Путіну, що українська ГТС в прекрасному стані

Енергетика
2295
Голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляє, що українська газотранспортна система (ГТС) може прокачувати газ і на сьогоднішній день вона може прокачати 170 млрд кубометрів газу. Про це він повідомив на прес-конференції в Кабінеті Міністрів у середу, коментуючи заяву Путіна про те, що ГТС перебуває в поганому стані.
"Я запевняю, що вона (ГТС - авт.) може прокачати 170 млрд. і буде здатна це робити довго. І всі ці заяви про те, що вона взагалі не може качати або може вона якась не така... Так, вона наша... Вона державна і вона на сьогоднішній день може і буде качати", - сказав Дубина.
Він також нагадав, що "на початку 2008 року ми також чули ті ж звинувачення на адресу нашої ГТС. Однак, за 2008 рік було прокачано 119 млрд. кубометрів газу і жодного дня ми не чули про збій або недоліки нашої ГТС".
Нагадаємо, що 13 січня Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін висловив припущення, що Україна відмовляється транспортувати транзитний газ у Європу через поганий стан власної газотранспортної системи.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас