Тимошенко пояснила прем'єру Словаччини, що Україні самій не вистачає газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пояснила прем'єру Словаччини, що Україні самій не вистачає газу

4200
Словаччина просить Україну почати постачання на свою територію українського газу з підземних газових сховищ. Про це сказав прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
Він відзначив, що Словаччині необхідно 20 млн. куб. м природного газу щодня.
"20 млн. кубометрів газу нам необхідно, щоб ми вижили", - сказав Фіцо.
Він також відзначив, що Словаччина готова сприяти Україні у випадку, якщо їй буде необхідний кредит для оплати технічного газу.
У свою чергу Тимошенко повідомила Фіцо, що Україна не може поставляти газ у Словаччину, оскільки сама не повною мірою забезпечена ним.
Вона проінформувала словацького прем'єра про те, що Україні довелося скоротити постачання газу на свої металургійні і хімічні підприємства. Говорячи про технічний газ, Тимошенко підкреслила, що Україні не потрібен кредит для його оплати, оскільки технічний газ завжди поставляла Росія.
Тимошенко підкреслила, що Україна є надійним партнером ЄС з транзиту російського газу, і як тільки Росія почне реальні поставки газу в Європу, Україна його відразу транспортує.
Як повідомлялося, російський "Газпром" подав заявку на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на здійснення транзиту природного газу в обсязі 76,6 млн. куб. м газу на добу по напрямку газовимірювальна станція "Суджа" - ГВС "Орловка" і 22,2 млн. куб. м на добу по напрямку ГВС "Суджа" - ГВС "Ужгород" (Словаччина).
По напрямку ГВС "Суджа" - ГВС "Орловка" газ, за заявкою "Газпрому", повинен транзитуватися в країни Балканського півострова, Молдову і Туреччину, по напрямку ГВС "Суджа" - ГВС "Ужгород" - у Словаччину. Словаччина закликає Україну до якнайшвидшого врегулювання ситуації із транзитом газу в Європу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас