Чавес: Росія і Венесуела створили СП з розробки золоторудного родовища Лас-Крістінас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес: Росія і Венесуела створили СП з розробки золоторудного родовища Лас-Крістінас

243
Уряд Венесуели створив спільне з російською компанією підприємство, яке займатиметься розробкою золоторудного родовища Лас-Крістінас у Венесуелі. Про це повідомив у Каракасі президент Венесуели Уго Чавес. За його словами, російсько-венесуельське СП приступить до роботи цього року, передає Reuters.
У.Чавес не уточнив назви російської компанії, проте раніше Москва і Каракас підписали меморандум про надання прав на розробку Лас-Крістінас компанії з російським капіталом Rusoro Mining Ltd. (перекладається з іспанського як "Російське золото"). Rusoro зареєстрована в Канаді і володіє декількома золотодобувними проектами у Венесуелі.
Золоторудне родовище Лас-Крістінас, за оцінками, є одним з найбільших у Південній Америці. Венесуельський уряд неодноразово заявляв, що планує відібрати контроль над родовищем у канадської компанії Crystallex. Минулого року робота Crystallex на Лас-Крістінас була заморожена, після того, як Міністерство охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Венесуели відмовило компанії в дозволі на освоєння родовища.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас