Експерт: Відновлення ринку M&A буде фінансуватися акціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відновлення ринку M&A буде фінансуватися акціями

428
Активність на європейському ринку злиттів і поглинань, на думку стратега ING Гарета Вільямса, відновиться в році, що наступив, і угоди, найімовірніше, будуть фінансуватися цінними паперами, а не готівкою, повідомляє Financial Times.
Однак аналітик вважає, що обстановка на ринку M&A буде помітно відрізнятися від того, що ми бачили в останні роки.
"На відміну від приватного інвестиційного бума 2006-07 років, ми очікуємо переваги індустріальної логіки з появою в компаній можливості купувати дешеві активи або збільшувати ринкову частку, - сказав він. - Можливо, з'явиться і фактор розміру, коли інтерес будуть привертати уразливі дрібні та середні компанії".
Він додав, що, оскільки тиск на потоки готівки зберігається, а доступ до кредитів обмежений, за багато угод, імовірно, будуть розплачуватися паперами, а не готівкою.
"Якщо прогноз правильний, це буде великою відмінністю від недавнього минулого, - підкреслив він. - Готівка стала головним джерелом фінансування M&A в 2005-2008 роках. Однак розрахунки цінними паперами переважали в 2003-04 роках, коли акції відновилися після краху високих технологій".
Вільямс додав, що між показниками фондового ринку і використанням акцій для фінансування угод існує тісний зв'язок, однак поки невідомо, чи потрібне ринку M&A зростання ціни акцій, чи відродження M&A спровокує рух акцій вгору. "У кожному разі варто очікувати більше паперів і менше готівки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас