Ющенко: Україна буде змушена встановити ринкову ціну на транзит газу у випадку відмови РФ від конструктивних переговорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна буде змушена встановити ринкову ціну на транзит газу у випадку відмови РФ від конструктивних переговорів

Енергетика
1882
Україна буде змушена встановити ринкову ціну за транзит газу, якщо Росія відмовиться від конструктивних переговорів. Про це сказав Президент України Віктор Ющенко сьогодні на прес-конференції в Києві.
В.Ющенко назвав неприйнятною ціну 1,6-1,8 дол., що сьогодні пропонується Україні за транзит російського газу. Він відмітив, що в Європі ці суми сьогодні коливаються від 4 до 13 доларів.
"Є транзит 9 (дол.), пробачте, що я називаю такі негарні цифри, є транзит 11, є транзит 13. Тут є де шукати компроміс", - сказав Президент. На його переконання, хоча це й не просте питання, тут необхідно шукати "здоровий економічний компроміс", і не заважати фахівцям політикою.
"Найбільше сьогодні необхідно для цих переговорів - це відкинути політичні емоції та припинити шантаж", - сказав В.Ющенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас