Експерти: Ризик економічного колапсу у розвинених країнах подвоївся — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ризик економічного колапсу у розвинених країнах подвоївся

2527
Імовірність виникнення серйозних фінансових криз у розвинених країнах у цей час "подвоїлася, якщо не потроїлася", повідомляє The Financial Times з посиланням на доповідь, підготовлену напередодні Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що збере лідерів світової політики та бізнесу вже в цьому місяці.
Відповідно до цієї доповіді, значні урядові витрати, направлені на підтримку фінансової системи, будуть загрожувати економікам таких країн, як США, Великобританія, Франція, Італія, Іспанія та Австралія, які вже перебувають у складному фінансовому становищі.
"У поєднанні з погіршенням ситуації в Китаї, що виражається в уповільненні економічного зростання до менше 6 проц., це може значно пошкодити ослаблену світову економіку", говориться в повідомленні.
Деніел Хофманн, керівник групи економістів Zurich Financial Services, що взяв участь у складанні доповіді, вважає навіть після всіх фінансових проблем 2008 року, було б передчасно думати, що найгірше позаду. "Цього року ризик фінансової кризи в розвиненій економіці виріс у порівнянні з минулим роком. Цей ризик подвоївся, якщо не потроївся", -сказав він.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас