Ющенко пропонує повернутися до минулорічної системи постачання російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко пропонує повернутися до минулорічної системи постачання російського газу

Енергетика
1635
Президент України Віктор Ющенко вважає за необхідне повернутися до системи постачання російського газу, що існувала до 31 грудня 2008 року.
"Головна з них (технологічних вимог - ред.) - повернутися до поставок газу в статусі-кво 31 грудня 2008 року. Дуже важливо, щоб була відновлена подача газу по тих напрямках, по яких працювала система в грудні 2008 року", - заявив В.Ющенко на прес-конференції у вівторок.
При цьому він підкреслив, що українська газотранспортна система на сьогоднішній день працює за рахунок внутрішніх резервів.
"Маючи на увазі, що Схід України технологічно побудований таким чином, що він орієнтований тільки на російські поставки і не мав можливості для поставок з інших регіонів України. Процедура поновлення поставок і прокачування російського газу повинна відповідати низці технологічних вимог", - сказав він.
За словами В.Ющенка, якщо повернутися до торішньої системи постачання газу, то виникне можливість трансформувати роботу української ГТС від поставок власних ресурсів у східному регіоні на забезпечення транзиту газу в Європейський Союз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас