Експерти: Середня вартість вторинного житла у Києві опустилась до рівня цін кінця 2006р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Середня вартість вторинного житла у Києві опустилась до рівня цін кінця 2006р

Нерухомість
3238
Середня вартість вторинного житла в Києві з 5 по 12 січня 2009 року знизилася на 2,4% - до $2285 за 1 кв. м, повідомляється в прес-релізі компанії "Канзас" (Київ) з посиланням на висновки її аналітиків.
"Тенденція падіння цін на вторинному ринку житла столиці триває. Щотижня квартири дешевшають у середньому на 1,5-2,5%. Таким чином, на сьогоднішній день середня вартість квартир досягла рівня цін кінця 2006 року", - відзначають аналітики компанії.
У компанії відзначають, що найбільше падіння вартості вторинного житла відчувається в спальних районах, зокрема, на "малометражне" житло. При цьому аналітики прогнозують подальше здешевлення вартості житла на вторинному ринку нерухомості Києва.
За даними компанії "Канзас", індекс цінового очікування за зазначений період знизився і склав "мінус" 2,4%.
Індекс прибутковості вторинного житла в Києві в грудні 2008 року знизився і склав "мінус" 5,6%. На думку аналітиків компанії, банківський депозит сьогодні є стабільнішим і заманливішим для вкладення грошей, ніж житлова нерухомість столиці.
Індекс цінового очікування відображає темпи зміни цін на ринку нерухомості. Підвищення індексу очікування дає підстави припускати подальше підвищення цін на житлову нерухомість. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає можливе зниження цін.
Прибутковість вкладень у нерухомість розраховується як сума приросту вартості квартири за минулий місяць і місячний дохід від здачі квартири в оренду та виражається у відсотках за місяць.
Компанія "Канзас" з 2005 року розраховує індекси нерухомості в Києві та аналізує їхню динаміку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас